22 januari 2012

aa,mm, jaha ok

dom ringde från into i torsdags tror jag och hon som ringde pratade norska jag fattade inte så mycket utan det blev aa, mm, jaha ok till svar men hon skickade ett mail sen så jag så vad jag hade svarat på. hon hörde väll att jag inte förstod så mycket. jag skulle bli uppringd av en kill som don hade i Sverige om antingen 2 veckor eller så var det 2 månader :)

Love Lydia

16 januari 2012

i'm smiling

har fått mail om att jag ska bli intervjuad av into och så ska jag skicka in papper till EF det kan inte bli så mycket bättre just nu. nu ska jag skicka in en kopia av mitt betyg till into så jag inte glömmer bort det.
uppdaterar mer om hur det går :)

Love Lydia

14 januari 2012

I thought....

Skrev tidigare att jag bara var intresserad av STS EF och explorius men i onsdags gjorde jag en ansökan hos into jag tänkte eftersom jag inte kan söka hos EF eller sts förening i april så kan jag ju lika hjärta söka hos into och se vad det är :)
Så vi får se hur det går och om dom hör av sig.

Love Lydia

10 januari 2012

resan till nu

nu tänkte jag skriva så kort och enkelt som möjligt om hur jag kom fram till mitt beslut och vad jag gjort så här långt.
jag har sagt i många år att jag ska flytta till USA och det blev ännu större sen jag var där och senare samma år så berättade en som jag känner att hon skulle åka som utbytesstudent till USA (det var 2009) och det var då som mina tankar börja flyga runt i mitt huvud. "jag kanske skulle kunna göra det? det vore väldigt kul". jag börja prata med mamma och pappa, mamma tyckte att det var kul att jag ville testa nya saker och pappa sa bara att det var många år kvar och att jag kunde ändra mig. men i början av 2010 så kom det hem broschyrer om språkresor och även lite lappar om high school så jag bestämde mig för att beställa katalogerna men glömd bort det lite. men när det blev vår så skickade jag efter från 5 olika föreningar och jag fasnade för 3 st. EF, STS och Explorius. när skolan började igen så skickade jag in en intresseanmälan till explorius och jag blev kontaktad och vi bokade en intervju. dom kom hem till mig och vi pratade och jag blev mer och mer exalterad. jag fyllde i papper och skickade in och jag blev antagen men jag skickade aldrig in "ja tack" lappen för jag vill gärna veta mer om EF och STS.
(jag måste vänta tills mars april innan jag söker med EF och STS) jag började läsa bloggar om studenter som var i USA (och fortfarande är). jag börja va med på online möten och nu för 2 veckor sen bestämde jag och mamma att vi ska åka ner till sthlm och gå på informationsmöte för EF. jag är mest inne på att åka med STS för dom har ett annat system när det gäller delstatsval om man jämför med EF och Explorius men vi får se. sen har det inte hänt så mycket mer och jag vet att det är lite tidigt att börja blogga, men jag måste ha någonstans där jag kan häva ur mig allt så slipper mina kompisar på höra allt, för dom har nog hört det mesta vid det här laget. så den här bloggen kommer att vara om mina tankar, förberedelser och lite annat om USA.


Love Lydia

first day of school

nu är bloggen så gott som klar så nu är det bara att börja blogga. ligger i sängen och väntar att gå till skolan, första dagen sedan jullovet. känns väll sådär men nu måste jag tänka på att få upp mina betyg så jag kan åka till USA. ska försöka att inte få nå G så vi får se hur det går, har bara 4 nu så det ska inte bli allt för svårt tycker man. kan skriva i ett annat inlägg om hur det ser ut för mig på utbytesfronten vad jag har gjort och lite så men gör det när jag kommer hem från skolan.

Love Lydia

9 januari 2012

Done

Nu har jag bestämt att det här kommer bli min USA blogg orkar inte lära mig en till ny sida så det får bli den här. Mamma tyckte att det var onödigt att ha en annan blig för det här, man kunde ju andvända samma som man annars gör. Men det tycker inte jag, jag vill ha en blogg där att är om USA och om mitt utbytesår. Så nu kommer det bli så fixar den nya designen imorgon för nu måste jag sova om jag ska orka upp till skolan.

Love Lydia